maandag 24 juni 2024

Koeien vieren feest

Hallo allemaal,

Of ik een kaart wilde maken voor een kinderfeestje van een tweeling, natuurlijk wil ik dat, maar: wat moet erop? 2 koeien en kaarsjes! Dat was even puzzelen: eerst dacht ik, ik doe dan wel alleen de koeien en kaarsjes moet ik nog maar even zien of dat lukt. Na de keuze voor de slimlinemal ging ik bijpassende mallen bij de koeien zoeken en kwamen de hooibalen en het hek erbij. Toen ik de hooibalen aan het stansen was, zag ik de open gesneden randjes in het hooi en kwam het idee om er kaarsjes in te steken. Natuurlijk in het echt niet doen, want brandgevaar moet je niet op willen zoeken, maar op een kaart mag een beetje fantasie en humor wel, dus een hooitaart voor de feestende koeien! Om de kaart nog een beetje persoonlijk te maken heb ik de leeftijd op het hooi gezet: '5'. Cadeautjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken, want zonder cadeautjes geen feest voor kinderen ;)


Marianne Design
Koeien: COL1426
Slimline: CR1585
Hek: COL1407
Hooibalen: CR1636
Cadeautjes: CR1640
5: CR1643
Kaarsjes: CR1656
Dessinpapier: PK9188
Enamel dots: PL4526

Morgen een feestje in huis: Jalise wordt alweer 3 jaar. Nog maar 1 jaar en dan gaat ze alweer naar de hele week naar school. Even extra genieten, tijd vliegt!

Creatieve groetjes,
Lisanne

zaterdag 22 juni 2024

Voor de liefste juf

 Hallo allemaal,

Van een klassieke kaart gisteren naar een fleurige bagtopper vandaag... Als je juf jarig is, moet je natuurlijk een leuk cadeautje hebben. Met de zakjes van Marianne Design is dat zo gemaakt met een leukte bagtopper erop. Ik had de juffen-stempelset van vorig jaar nog niet gebruikt, dus ik dacht die kan ik nu mooi eens uit de verpakking halen i.p.v. een 'standaard' felicitatietekst. Een bloementoefje erop en wat witte accentjes met een gelpen, nog wat rhinestones en enamel dots en dat was hem al. Een klein cadeautje, maar toch leuker geven dan een winkelverpakking van de chocola. Dit heb ik voor een verjaardag gemaakt, maar kan natuurlijk ook op de laatste schooldag van het schooljaar wat er alweer bijna aankomt... Schooljaar is weer voorbijgevlogen!



Marianne Design
Cadeauzakje: LR0043
Bagtopper: COL1509
Bloemen: COL1540
Tekststempel: CS1096
Dessinpapier: PK9190
Enamel dots: PL4530
Rhinestones: CA3136

Creatieve groetjes,
Lisanne

vrijdag 21 juni 2024

Mum's garden

 Hallo allemaal,

Een keer weer een klassieker ;) Mijn moeder was alweer bijna een maand geleden jarig en voor haar heb ik deze kaart met de nieuwe Maja Design lijn gemaakt. Ik vond de kleuren erg mooi! Ik heb een keer weer bloemen, een kantje en wat vintage embellishments gebruikt. Vintage zie je laatste tijd minder in blogland, maar ik vond het wel weer leuk om een keer tussen al die spulletjes te neuzen. Ik zag dat 3D ook weer terug gaat komen, dat wordt weer plaatjes knippen voor degene die het leuk vindt... Zelf vond ik het altijd wel leuk om even te doen op een druk moment als de inspiratie wat weggezakt was of buiten met mooi weer, omdat je dan niet zoveel mee hoeft te nemen. Wie weet komt vintage ook wel weer terug binnenkort! 


Marianne Design
Hoek: LR0553
Vierkant: CR1332
Tak: LR0608

Maja Design: Mum's garden

Creatieve groetjes,
Lisanne

woensdag 19 juni 2024

Even helemaal niets moeten

 Hallo allemaal,

In blogland zijn de eersten ook al op vakantie las ik, geniet ervan! Even lekker niets moeten... Hier is het nog geen vakantie, maar wat mij wel een vakantiegevoel geeft is het strand. Wij wonen hier tussen de bossen op de Veluwe (ook erg mooi), maar strand geeft dan wel een extra vakantiegevoel, helemaal als het zonnetje lekker schijnt. Ik heb een postzegelstrandkaart gemaakt voor HobbyVision met de nieuwe Marianne Design producten en zie je die wax seal? Dat is een nepperd van een embossing folder van Leane: ik heb zelf geen waxspulletjes, maar zo kan ik toch makkelijk een waxzegel maken.


Marianne Design
Postzegelmal: CR1659
Meeuwen en strandpaal: LR0859
Reddingsboei, touw, anker, stuurwiel: LR0860
Dessinpapier: PK9156

Wax seal: Leane Creatief 359.075

Creatieve groetjes,
Lisanne

woensdag 12 juni 2024

Lieve groetjes

 Hallo allemaal,

Mijn eerste dieptekaart is een feit... Het is al even een 'rage' in hobbyland, maar ik vond de laagjespapier net niet mooi, dus bleven de plaatjes liggen. Ik had nog verschillende vellen gewoon foam liggen en daaruit heb ik de lay-out gestanst en zo heb ik niet 3 tot 5 laagjes papier op elkaar. Op de foto ziet de kleur oranje er heel fel uit, in het echt kleurt die juist leuk mee met het houtkleurige dessinpapier op de achtergrond en de oranje luikjes op het plaatje. Een paal, anker en touw ervoor en een lieve tekst en de kaart is klaar! 


Marianne Design
Lay-out: LR0858
Tekst: LR0842
Paal: LR0859
Anker/touw: LR0860
Dessinpapier: PK9179
Plaatje: MB0216

Wie weet tot een volgende dieptekaart, maar eerst vanavond nog een Kerstkaart proberen af te krijgen voor morgen...

Creatieve groetjes,
Lisanne

maandag 10 juni 2024

Geniet (op zee)

 Hallo allemaal,

Gisteren was mijn maandelijkse blogpost weer op het Marianne Design blog en deze keer had ik de opdracht gekregen om de nieuwe mask-stencils te gebruiken. Ik heb die gebruikt bij de lucht en zee, maar ook bij het zeil van het bootje. Het poesje is lekker aan het varen op zee en ondertussen is ze ook aan het genieten van een vers gevangen vis! De rand van de zee heb ik gescheurd: beetje wit als de schuimkoppen op zee en de wolken van vellum. Erg leuk dat bootsetje inclusief kleertjes voor de diertjes!


Marianne Design
COL1454 - Eline's kitten
COL1543 - Sun & clouds by Marleen
COL1547 - Boat by Marleen
CR1657 - Punch die XL fish
PS8163 - 2 Layer Nautical
PS8164 - Sea scenery
CS1135 - Gezelligheid kent geen tijd
PK9179 - Summer vibes - A4
CA3135 - Mirror paper - silver
CA3172 - Metallic paper - A4 - Silver
CA3186 - Vellum
CA3132 - Pearls - white
CA3154 - Rhinestones Bronze
CA3159 - Rhinestones Red

Fijne maandag!

Creatieve groet,
Lisanne

zaterdag 8 juni 2024

Lieve groetjes

 Hallo allemaal,

Echte post blijft toch echt het leukst, ondanks dat de kosten blijven stijgen met de postzegels vanaf 1 juli, blijf ik gewoon echte post versturen! Ik heb weer een voorraadje ingeslagen bij postzegelsmetkorting postzegelsmetkorting  daar krijg je de postzegels gratis aan huis bezorgd en je betaald er minder voor dan bij een PostNLpunt: misschien nog een tip voor jullie? Dit kaartje is naar Anita van Merode gegaan, die vorige maand jarig was: ik kwam er achter dat we elkaar inmiddels alweer 11 jaar verjaardagspost sturen dankzij blogland: tijd vliegt! Paar jaar terug kwam ik in het HobbyVision DT en wie zat daar ook? Anita! Zo leuk om elkaar dan eens in het 'echie' te zien na digitaal contact...


Marianne Design
Slimline tag: CR1576
Ovaal: CR1446
Tekst: LR0842

Fijn weekend!

Creatieve groet,
Lisanne

zaterdag 1 juni 2024

Citroenen

 Hallo allemaal,

Na de fastfoodkaarten weer even een 'ouderwets' kaartje met een plaatje. Ik heb voor dit kaartje het citroenenplaatje van het nieuwste knipvel van Marianne Design gebruikt. Ik heb het gecombineerd met een oudere ovaal, die ik er wel mooi bij vond passen met hemp cord erdoor geregen. Tussen mijn dessinpapierblokken vond ik papier met citroenen: dat moest er natuurlijk bij! Een geel lint en citroenenstansjes in de hoek maakten de kaart met een een tekstbanner compleet. Als het goed is, is deze kaart bij Diny bezorgd voor haar verjaardag eergisteren... Dit soort kaarten vind ik altijd makkelijker om te versturen dan die hamburgers...


Marianne Design
Plaatje: VK9611
Ovaal: CR1500
Banner: CR1605
Tekststempel: CS1087
Enamel dots: PL4516

Citroenen Lawn Fawn: LF2879 

Creatieve groetjes,
Lisanne